»Vino teran, ki ga na Krasu pridelujejo generacije slovenskih vinarjev, ohranjajo izključne pravice v okviru zaščitene označbe porekla.«
»Vsak kmet v Sloveniji, ki prideluje hrano, ne prideluje samo komercialnega izdelka, ampak prideluje nekaj, kar je ključnega pomena za naš obstoj.«
»Ko zmanjka elektrike, se v vinski kleti ustavijo prav vsa dela, če ni generatorja. Ne moremo označevati buteljk, ne moremo stekleničiti vina, ne moremo ga ohlajati.«
»Takšna odločitev sodišča prav gotovo pomeni škodo za slovenske pridelovalce terana.«
»Hišni prah je lahko obogaten z večino potencialno nevarnih snovi, ki smo jim izpostavljeni vsak dan.«
»Ko izračunaš, koliko si škropil in koliko te stane, da porežeš to grozdje na tla, ti ne ostane več 2000 evrov, kolikor dobiš, ampak okrog tisoč evrov. Tisoč evrov po hektarju pa je zelo malo denarja.«
»Kljub vsemu smo namreč dosegli svoje: zaščitili smo blagovno znamko terana, tako da nobeno drugo vino ne more priti na slovenski trg kot vino, pridelano na Krasu iz trte sorte refošk.«
»Nevarni sta predvsem dve stvari: ena je velikost, saj so to zelo drobni delci in lahko prodrejo globoko v naša tkiva, drugo pa je njihova kemična sestava, ker lahko sproščanje elementov iz njih povzroča neželene učinke.«
»Zelenjava, ki jo pridelujejo prebivalci v bližini nasadov hmelja, je polna zanosov fitofarmacevtskih sredstev.«
»Naša majhnost mora v kmetijstvu postati naša prednost in mi si moramo izpogajati izjeme, zaradi katerih bo slovenski kmet, posebno male družinske kmetije, še vedno preživel in bo še vedno prideloval slovensko hrano.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju